top of page
istockphoto-1282882269-612x612.jpeg

Onze koffie

Onze premium koffiebonen komen van de volledig Brabantse CO2 neutrale koffiebrander; De Laat Koffie! Hierbij gebruiken wij twee verschillende soorten melange, een voor de klassieke koffie en een apparte melange voor de espresso, hiermee kunnen wij zorgen voor de meest perfecte smaak beleving.

De koffiebonen van familiebedrijf de Laat doorgaan een lang proces naar perfectie en hier kun je lezen hoe dat proces eruit ziet.

Screenshot_1_c37920ff-9b43-4bc5-9e8b-b3213f6930e2_900x.webp

De perfecte koffie begint bij de perfecte boon, bij onze partner de Laat kopen ze 100% geselecteerde koffiebonen die gekwalificeerd zijn volgens internationale coffee classifications. Hierbij wordt de voorkeur gegeven aan hooggelegen plantage waar de rijpe en grote bonen handmatig geplukt worden. Alleen de aller beste bonen zijn goed genoeg.

Sinds de oprichting van de Laat blenden zij hun Premium Quality Coffee op dezelfde wijze. Dit ondanks de constant veranderende prijzen en schommelingen in de koffie markt. Zij weigeren concessies te maken op het gebied van kwaliteit, hierdoor is het aroma en de smaak van de koffie altijd het zelfde.

Screenshot_2_900x.webp
Screenshot_3_900x.webp

De koffiebonen van de Laat worden langzaam gebrand in een proces waar gedurende 16 tot 23 minuten verhit wordt tot een temperatuur van 243 graden Celsius. Tijdens dit proces verliest de koffie 15 en 22% van zijn gewicht, het vollume van de boon neemt echter met 60% toe. De kleur veranderd van een groene boon naar de iconische donkerbruine kleur.  Suiker- en zuurgehaltes nemen af, terwijl het trigonelline en vetgehalte stijgen. Karamelisatie tijdens het roosteren zorgt dat de aroma’s meer en minder uitgesproken worden. Door tijd te nemen bij het branden van onze koffie, wordt elke boon optimaal geroosterd en komen de smaakeigenschappen naar boven.

De ingekochte Arabica-koffiebonen worden op de plaats van herkomst gewassen en geïnspecteerd op defecten. Vervolgens worden de bonen bij levering nogmaals geïnspecteerd en uitgebreid onderworpen aan 7 selectie processen. Dit zorgt ervoor dat de koffie die verpakt wordt een totaal schone koffie is.

Screenshot_4_900x.webp
Screenshot_5_900x.webp

De Laat Coffee brandt zijn koffiebonen als single origin. Dit betekend dat iedere aparte soort boon voor een verschillende tijd gebrand wordt. Hierdoor komt elke boonsoort optimaal tot zijn recht.
Met deze perfect gebrande bonen wordt vervolgens de blend gecreëerd. Hierdoor ontstaat een koffieblend die alle specifieke smaaktonen overeind houdt en een prachtig smaakpalet bevat.

De net gebrande bonen worden na het brand proces met lucht in plaats van water gekoeld. Dit luchtkoelingssysteem verzekert de optimale vochtigheidsgraad voor de bonen. De boon kan zich niet vol zuigen met water waardoor de smaak beter behouden wordt.

Screenshot_6_900x.webp
Screenshot_7_900x.webp

Naast lekkere koffie is duurzame koffie voor ons van groot belang, de Laat brandt de koffiebonen met biomassa in plaats van gas, dit zorgt voor een optimale smaak en bespaard een hoop gas op jaar basis. Verder wordt de stroom die gebruikt wordt in het proces volledig opgewekt uit eigen zonnepanelen, hierdoor zijn de bonen van de Laat volledig CO2 neutraal.

istockphoto-1282882269-612x612.jpeg

Onze concepten

Ieder evenement is anders en daarom hebben wij ook verschillende top concepten om er voor te zorgen dat wij altijd een passende oplossing hebben. Met verschillende soorten koffiebars, ijskoffies, koffie& thee Cocktails en Mocktails, een Thee tuintje en de lekkerste lekkernijen wordt elk evenement een feest.

Ziggo branding koffiebar.jpeg
afbeelding koffiefiets.jpg
zelf-ijskoffie-maken.jpeg
espresso-martini-illy-man-man-.jpeg
kruiden-1.jpeg
CF5C31BB-2C59-4266-9ED2-3B068D3101F6_1_105_c-520x650.jpeg
bottom of page